Kevés mosogatás, finom ízek: Egyserpenyős marha Stroganoff
Hozzávalók
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 450 g cremini gomba (felvágva)
- só és bors ízlés szerint
- 1 kis vöröshagyma (felkockázva)
- 2-3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 0,45 kg darált marhahús
- 2-3 púpos ek. füstölt fűszerpaprika
- 4 csésze marha alaplé
- 225 g tészta
- 1 ek. kukoricakeményítő-oldat (2 rész víz, 1 rész kukoricakeményítő)
- ½ csésze tejföl
- friss petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés
Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsük fel az olíva olajat. Adjuk hozzá a gombaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsuk azokat üvegesre.
Ezután jöhet a darált hús, főzzük azt barnára, szórjuk meg paprikával. Keverjük hozzá az alaplevet, majd a tésztát, fedjük le.
Hagyjuk 15-20 percig főni, félidőnél keverjük át. Vegyük takarékra a gázt, keverjük a lábas tartalmához a kukoricakeményítő-oldatot. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük egyneművé. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalás előtt hintsük meg friss petrezselyemmel.
forrás: hipfoodiemom.com
Megosztom barátaimmal