Karácsonyi tésztasaláta
Egy tésztasaláta szezontól függően bármikor megállja a helyét a megterített asztalon.
Ezzel a spenóttal és szárított paradicsommal színezett karácsonyi mintájú tésztával viszont az ünnepi menü egyik legdekoratívabb – és egyik legegészségesebb – eleme is lehet.
Hozzávalók
- 200 g durum tészta
- 50 g misticanza salátakeverék
- 100 g koktélparadicsom
- 200 g kelbimbó
- 50 g olívabogyó
- 40 g gránátalma
- 50 g dijoni mustár
- 20 g sörélesztő pehely
- 50 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g natúr joghurt
- só, bors
Elkészítés
1. A durum tésztát forrásban lévő enyhén sós vízben 8-10 perc alatt al dente keménységűre főzzük. A vízbe tehetünk egy evőkanál olívaolajat is, így nem fog összeragadni.
2. A koktélparadicsomot és a kelbimbót alaposan megmossuk, utóbbit félbe is vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és 200°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
3. Amíg fő a tészta és sülnek a zöldségek, elkészítjük a salátaöntetet. A fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a dijoni mustárt, a natúr joghurtot, az olívaolajt és a sörélesztő pelyhet. Egy csipet sóval és borssal még erőteljesebbé tesszük az ízeket.
4. Az elkészült tésztát hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a salátakeverékkel, a felharmadolt olívabogyóval, a gránátalma magokkal és a sült zöldségekkel. Végül összekeverjük a salátaöntettel és azonnal tálaljuk.