Kapros sárgarépafőzelék
Adásban volt: 2013. June 3.
A recepthez tartozó videó
Indiai ihletésű krémes sárgarépafőzelék, kaporral.
2015. October 5.
Hozzávalók
4 adag- 60 dkg új sárgarépa
- 5 dl szárnyas (vagy zöldség) alaplé
- 1 narancs
- 1 dl tejszín
- 4 dkg hideg vaj
- 1 csokor kapor
- nádcukor
Elkészítés
A karikára vágott sárgarépákat kis vajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az alaplével. Belecsavarjuk egy fél narancs levét és narancshéjat is beletesszük, újra sózzuk és borsozzuk és kevés nádcukorral is ízesítjük. 15-20 perc alatt puhára főzzük. A sárgarépa felét, pár kanállal a levével, vajjal és tejszínnel pürésítjük. A pürét hozzáadjuk a főzelékhez. És tálalás előtt egy csokor apróra vágott kaporral ízesítjük.
Megosztom barátaimmal