Kacsamell zöldalmás őszibarack salsával
Hozzávalók
2-4 adag- 1 darab kacsamellfilé
- só
- bors
- 2 szép őszibarack, vagy nektarin
- 1 zöldalma
- 1 szárzeller
- 1 csokor újhagyma, felkarikázva
- 1 citrom leve
- ujjnyi reszelt gyömbér
- 1/2 teáskanál méz
- 1 csokor koriander
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Megsütjük a kacsamellet: bőrös felét átlósan beirdaljuk, úgy, hogy a húsát ne érje a kés éle, csak a bőrt. Sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé serpenyőbe tesszük, és alacsony lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját, és folyamatosan öntsük is le róla. Erősebbre vesszük a hőt, a kacsamellet megfordítjuk, és a másik oldalát kérgesítjük.
Sütőrácsra helyezzük, és 160 C fokos sütőben 12 percig sütjük.
Szeletelés előtt legalább öt percig pihentetjük.
Miközben sül, elkészítjük a salsát: az újhagymát felkarikázzuk, sózzuk, és ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, néhány percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zöldalmát, őszibarackot, a reszelt gyömbért, a mézet és összekeverjük.
Hozzáforgatjuk a koriandert, végül egy evőkanál olívaolajat adunk hozzá.
A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, és ráhalmozzuk a salsát.