Ismerős alapanyag, újszerű ízvilág: Debreceni kolbász spanyolosan
Egy kedves barcelonai szakács ismerősöm inspirálta ezt a receptet, ugyanis ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy a közkedvelt debreceni párosunk jellegét tekintve emlékeztet arra a spanyol chorizora, melyet vörös- vagy fehérborban, esetleg ciderben megfőzve kínálnak tapasként Spanyolország szerte.
Én most a vörösboros változat mellett döntöttem. Elkészíteni roppant egyszerű, mégis egészen újszerű ízvilágot idézünk elő, csupa ismerős alapanyagból.
Hozzávalók
- 4 db debreceni páros kolbász
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál méz
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A debreceniket egyszerűen megfőztem a borban, majd kiemelve a lábosból felszeleteltem, és a borhoz kevertem a mézet. Az így létrejövő mártást egészen sűrűre forraltam, majd hozzáadtam a kolbászkarikákat.
Tényleg ennyi… És nagyon jó!