Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)
Adásban volt: 2013. October 24.
A recepthez tartozó videó
Sűrű joghurt, sokféle fűszer: koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek mind belekerülnek ebbe az indiai ihletésű salátába, a raitába, amit általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.
2015. December 9.
Hozzávalók
2-4 adag- 5dl török joghurt
- 2 újhagyma
- friss gyömbér
- fokhagyma
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy sárgarépa
- citrom
- só
- bors
- 1 csokor friss menta
Elkészítés
Az uborkát kimagozzuk.
Lereszeljük a répát és az uborkát is.
Felkarikázzuk az újhagymát.
A zöldségeket átforgatjuk a joghurtban, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, egy kis friss gyömbért.
Csavarunk bele egy kevés citromlevet, sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott mentaleveleket is hozzáforgatjuk.
Megosztom barátaimmal