Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)

Adásban volt: 2013. October 24.
A recepthez tartozó videó
Sűrű joghurt, sokféle fűszer: koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek mind belekerülnek ebbe az indiai ihletésű salátába, a raitába, amit általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.
2015. December 9.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5dl török joghurt
  • 2 újhagyma
  • friss gyömbér
  • fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 nagy sárgarépa
  • citrom

  • bors
  • 1 csokor friss menta

Elkészítés

Az uborkát kimagozzuk.
Lereszeljük a répát és az uborkát is.
Felkarikázzuk az újhagymát.
A zöldségeket átforgatjuk a joghurtban, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, egy kis friss gyömbért.
Csavarunk bele egy kevés citromlevet, sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott mentaleveleket is hozzáforgatjuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo Gobi)

Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!