Íme egy gyors, fehérjében gazdag, laktató ebéd
Hozzávalók
- a pesztóhoz:
- 95 g bazsalikom
- 30 g petrezselyem
- 126 g zöldborsó (ha fagyasztottat használunk, előtte engedjük fel)
- 4 gerezd fokhagyma
- 33 g pirított fenyőmag (plusz egy kevés a tálaláshoz)
- 1 citrom leve (30 ml)
- 20 g parmezán
- tengeri só ízlés szerint
- 60 ml olíva olaj
- a tésztához:
- 283 g tészta
- 15 ml olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 28 g szárított paradicsom
- 1 csésze rukkola
Elkészítés
Egy nagy lábas ¾-ét töltsük fel vízzel, sózzuk meg, majd forraljuk fel.
Közben készítsük el a pesztót: Egy konyhai robotgépbe tegyük bele a bazsalikomot, petrezselymet, zöldborsót, fokhagymát, fenyőmagot, citromlevet, parmezánt és sót, majd dolgozzuk össze. Keverés közben öntsük hozzá az olíva olajat. Kaparjuk le a tál oldalát, és keverjük krémes állagúvá a pesztót.
Ha felforrt a víz, főzzük ki benne a tésztát – nem kell túl puhára főzni. Öntsük le a tésztavizet, tegyük félre.
Ha megszáradt a tészta, melegítsünk fel egy nagy serpenyőt. Öntsük bele az olíva olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot. 1-2 percig főzzük (a hagyma még ne barnuljon meg). Kapcsoljuk le a gázt, adjuk a tésztát a serpenyőbe és keverjük át alaposan. Keverjük hozzá a pesztó ¾-ét és a rukkolát.
Tálaljuk melegen a maradék pesztóval, pirított fenyőmagokkal, reszelt sajttal és petrezselyemmel.
forrás: minimalistbaker.com