Házi burgonyás kifli
Hozzávalók
24 mini kiflihez- 17,5 dkg liszt
- 15 dkg főtt, áttört krumpli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 tojássárgája
- 1,5 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- cukor
- só
- 1 tojás
- köménymag
- fekete hagymamag
Elkészítés
Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval.
Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.
A tésztát összekeverjük, majd összegyúrjuk, három egyforma darabra vágjuk, és kis cipókat formázunk belőle. 25 percig pihentetjük.
Pihentetés után a cipókból palacsinta méretű köröket nyújtunk és nyolc-nyolc cikkelyre felvágjuk őket.
A cikkelyeket, a szélesebb felüktől indulva kifli formájúra feltekerjük.
Az elkészült kifliket 10 percig újra pihentetjük.
Ezután megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk köménymaggal vagy fekete hagymamaggal vagy akár pirospaprikával vagy sajttal.
180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.