Gyors Pad-Thai
Hozzávalók
2 személyre- 125g rizstészta
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 piros chilipaprika, apróra vágva
- 4 újhagyma, apróra vágva
- olaj a sütéshez
- 150g nagy, nyers garnélarák
- 1 tojás, felverve
- 2 evőkanál édes chiliszósz
- 2 evőkanál halszósz
- 2 evőkaál citromlé
- 2 evőkanál pirított földimogyoró, összetörve
- egy marék korianderlevél a tálaláshoz
Elkészítés
1. A rizstésztát öntsük fel forrásban lévő vízzel, és lefedve hagyjuk addig állni, amíg a tészta megpuhul, majd szűrjük le.
2. 2 perc alatt pirítsuk meg a fokhagymát, az újhagymát és a chilipaprikát egy kis olajon egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a rákot, és süssük további 2 percig, amíg rózsaszín nem lesz.
3. Adjuk hozzá a tojást, gyorsan keverjük meg, finoman pirítsuk rá, majd dobjuk hozzá a tésztát, a szószokat és a citromlevet. Keverjük meg, és melegítsük össze.
4. Osszuk el két tányér között, és szórjuk meg mogyoróval és korianderlevéllel.
Forrás: olivemagazine.com
Megosztom barátaimmal