Gyors gombás csirkemell
A csirkés ételek szinte a végtelenségig variálhatók, így nyugodtan kimondhatjuk, hogy a natúr, sült csirkemell minden, csak nem unalmas!
Hozzávalók
4 személyre- A csirkéhez:
- 60 dkg csirkemell
- só, őrölt fekete bors
- olaj
- 50 dkg csiperkegomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg hámozott paradicsom (vagy passzírozott paradicsom)
- 1-2 teáskanál mediterrán zöldfűszerkeverék
- 25 dkg tejföl
- A nokedlihez:
- 2 db tojás
- 3 dl víz
- só
- 2 teáskanál mediterrán zöldfűszerkeverék
- kb. 40 dkg liszt
Elkészítés
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, rátesszük a hússzeleteket, és először erős lángon kérget sütünk az oldalaikra. Ezután mérsékeljük a lángot, és teljesen átsütjük a húst. Tálalásig melegen tartjuk.
Ezalatt a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben, szintén kevés felhevített olajon átpirítjuk. Hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, felöntjük a paradicsommal, ízesítjük zöldfűszerrel, sóval és borssal. Aláöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt készre főzzük. Egy kevés szafttal kikeverjük a tejfölt, a gombához adjuk, és még egyet forralunk rajta.
Közben a nokedlihez a tojásokat keverőtálba ütjük, összekeverjük a vízzel, sóval, a zöldfűszerrel és a liszttel. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, sűrű állagú masszát kell kapnunk. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük. A gombás csirke mellé tálaljuk, meglocsolhatjuk tejföllel, díszíthetjük aprított petrezselyemzölddel.
Ezt a receptet is próbáld ki: