Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Bár a finomítás során sok ásványi anyagtól megszabadítják, a só nemcsak a legalapvetőbb fűszer, de a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag is. Míg régen csak a konyhasót ismertük, mára színesebb és ízesebb is a hozzáférhető választék.

Grillezett tarja, sóban sült krumplival

Adásban volt: 2013. August 29.
Grillezett tarja. Ebben a szezonban próbáljuk ki a verhetetlen sóban sült burgonyával!
2015. October 11.

Hozzávalók

  • 1/2 kg aprószemű parázsburgonya (vagy újkrumpli)
  • 2 szelet szép tarja

  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A krumplit előfőzzük, majd száraz, sóval megszórt serpenyőben sütjük, néha átforgatjuk, és addig sütjük, amíg teljesen kiszárad, és elkezd ráncosodni. Villával a végén kicsit szét nyomkodjuk.

A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajban meglocsoljuk. A serpenyőt forróra hevítjük, amikor elég forró, akkor öntünk bele egy kevés olívaolajat, és először a tarják mindkét oldalát egy-két percig sütjük, amíg kérget kap. Ezután a hőt lejjebb vesszük és kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt pár percig pihenni hagyjuk.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!