Grillezett tarja, sóban sült krumplival
Adásban volt: 2013. August 29.
Grillezett tarja. Ebben a szezonban próbáljuk ki a verhetetlen sóban sült burgonyával!
2015. October 11.
Hozzávalók
- 1/2 kg aprószemű parázsburgonya (vagy újkrumpli)
- 2 szelet szép tarja
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A krumplit előfőzzük, majd száraz, sóval megszórt serpenyőben sütjük, néha átforgatjuk, és addig sütjük, amíg teljesen kiszárad, és elkezd ráncosodni. Villával a végén kicsit szét nyomkodjuk.
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajban meglocsoljuk. A serpenyőt forróra hevítjük, amikor elég forró, akkor öntünk bele egy kevés olívaolajat, és először a tarják mindkét oldalát egy-két percig sütjük, amíg kérget kap. Ezután a hőt lejjebb vesszük és kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt pár percig pihenni hagyjuk.
Megosztom barátaimmal