Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Salátákba és csirkés ételekhez kitűnően passzol. De önmagában, rágcsaként is nagyon finom és egészséges!

Fűszeres pirított tökmag

Salátákba és csirkés ételekhez kitűnően passzol. De önmagában, rágcsaként is nagyon finom és egészséges!
2016. September 20.

Hozzávalók

  • 1 csésze nyers tökmag, mosva és szárítva
  • 1 tk paprika (opcionális)
  • ¾ tk Cajun fűszerkeverék (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 2 löttyintésnyi Worcestershire szósz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra.

2. Fűszerezzük a tökmagot a paprikával, a Cajun keverékkel, a sóval.

3. Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a Worcestershire szószt, öntsük bele a magokat, keverjük jól össze.

4. Szórjuk szét a magokat egy tepsiben és süssük amíg jól megpirulnak, kb. 45 perc- 1 óra alatt.

5. A sütés/pirítás során többször is forgassuk át  a magokat.

  

Forrás: allrecipes.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!