Salátákba és csirkés ételekhez kitűnően passzol. De önmagában, rágcsaként is nagyon finom és egészséges!
Fűszeres pirított tökmag
Salátákba és csirkés ételekhez kitűnően passzol. De önmagában, rágcsaként is nagyon finom és egészséges!
2016. September 20.
Hozzávalók
- 1 csésze nyers tökmag, mosva és szárítva
- 1 tk paprika (opcionális)
- ¾ tk Cajun fűszerkeverék (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)
- só (ízlés szerint)
- 1 ek olvasztott vaj
- 2 löttyintésnyi Worcestershire szósz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra.
2. Fűszerezzük a tökmagot a paprikával, a Cajun keverékkel, a sóval.
3. Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a Worcestershire szószt, öntsük bele a magokat, keverjük jól össze.
4. Szórjuk szét a magokat egy tepsiben és süssük amíg jól megpirulnak, kb. 45 perc- 1 óra alatt.
5. A sütés/pirítás során többször is forgassuk át a magokat.
Forrás: allrecipes.com
Megosztom barátaimmal