Fűszeres pirított tökmag
Salátákba és csirkés ételekhez kitűnően passzol. De önmagában, rágcsaként is nagyon finom és egészséges!
2016. September 20.
Hozzávalók
- 1 csésze nyers tökmag, mosva és szárítva
- 1 tk paprika (opcionális)
- ¾ tk Cajun fűszerkeverék (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)
- só (ízlés szerint)
- 1 ek olvasztott vaj
- 2 löttyintésnyi Worcestershire szósz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra.
2. Fűszerezzük a tökmagot a paprikával, a Cajun keverékkel, a sóval.
3. Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a Worcestershire szószt, öntsük bele a magokat, keverjük jól össze.
4. Szórjuk szét a magokat egy tepsiben és süssük amíg jól megpirulnak, kb. 45 perc- 1 óra alatt.
5. A sütés/pirítás során többször is forgassuk át a magokat.
Forrás: allrecipes.com
Megosztom barátaimmal