Fokhagymás-fűszervajas vendégváró bagett
Adásban volt: 2014. September 19.
Nagyon egyszerűen elkészíthető ez az ínycsiklandóan ropogós és fűszeres vendégváró fogás. A fokhagymás-vajas bagettet már előre bekészíthetjük, a sütéssel azonban érdemes megvárni a vendégeket, hogy melegen tudjunk tálalni.
2015. December 5.
Hozzávalók
- 1 bagett
- 12 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- citrom
Elkészítés
A szoba hőmérsékletű, puha vajat kikeverjük a lereszelt fokhagymával ,a felaprított petrezselyemmel , sóval valamint egy fél citrom héjával. A bagettet ferdén bevagdossuk és ezekbe a résekbe töltjük az elkészült fűszervajat. Alaposan becsomagoljuk egy alufóliába, áttesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 220 C fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal