Ez nem a hagyományos sushi: íme egy bacon-be tekert változat
Hozzávalók
- 10 szelet bacon
- 2 ek. majonéz
- 1 csésze apróra vágott paradicsom
- 1 csésze apróra vágott római saláta
- kóser só, őrölt fekete borsű
- készíthetjük rizzsel kiegészítve
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, egy nagy tepsire rakjunk rácsot. Fektessünk rá egymással párhuzamosan 5 szelet bacont. Emeljük fel minden második bacon (3 szelet) baloldali végét, helyezzünk a lent maradottakra merőlegesen egy szelet bacont, majd hajtsuk vissza a felemelteket. Ezután az eddig lent levő (2 szelet) baconnek emeljük fel a jobb oldali végét, húzzuk egészen a merőlegesen fektetett szeletig, és amellé, a lent levőkre fektessük a következő szeletet merőlegesen. Hajtsuk vissza a szeleteket, majd végezzük el a műveletet a fennmaradó 3 baconnel is.
20 percig süssük. Ha kész, papírtörlővel itassuk fel róla a zsiradékot.
Kenjük meg vékonyan majonézzel, majd jöhet a paradicsom, majd a saláta (az alsó 1/3-ba rakjuk, úgy könnyebb feltekerni). Sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük fel.
forrás: delish.com