Epres pohárdesszert
Adásban volt: 2013. May 27.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.
2016. May 10.
Hozzávalók
4 adag- 3 ek eperlekvár
- 1 vaníliarúd
- 1 kis citrom
- 50 dkg eper, felkockázva
- 5 dl tejszín (30%-os zsírtartalmú),
- 5 dkg porcukor
- 2 ek kandírozott citromhéj
- 4 kész habcsók
Elkészítés
Összekeverjük a felkockázott epret az eperlekvárral, a citromlével és a vaníliával.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
Majd összeállítjuk a desszertet: A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az eperrel, valamint az apró darabokra tört habcsókkal, végül a kandírozott citromhéjjal.
Poharakba (vagy egy nagy üvegtálba) töltjük, és a tetejét eperrel, habcsók-törettel díszítjük.
Megosztom barátaimmal