Mexikói töltött palacsinta (enchiladas)
Hozzávalók
4-6 adag- 50 dkg darált marhahús
- 1 liter paradicsommártás
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1, 5 tk római kömény
- 6 db tortillalap
- 3 dl tejföl
- 1 csokor koriander
- 20 dkg reszelt sajt (kemény juhsajt)
- 2 golyó mozzarella
- chiliszósz
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagyma felét, a két gerezd reszelt fokhagymát, a római köményt és egy teáskanálnyi chilimártást majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Forró olivaolajon megpirítjuk a felaprított hagyma másik felét a reszelt fokhagymával, majd megszórjuk egy kevés római köménnyel.
Hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fehéredésig pirítunk.
Sózzuk, borsozzuk, római köménnyel és friss, aprított korianderrel fűszerezzük.
A paradicsomszósz harmadát egy tepsibe öntjük.
A tortilla lapokat szintén átkenjük szósszal. Minden tortilla közepére teszünk 2 kanál tejfölt és erre a darált húsos ragut (arányosan eloszlatva a 6 db tortillalapon).
A tortillákat palacsintaszerűen feltekerjük, majd a paradicsommártásos tepsibe egymás mellé a helyezzük őket. Az tetejükre öntjük a megmaradt paradicsomszószt, teszünk rá felkarikázott mozzarellát és megszórjuk reszelt juhsajttal. 200 fokos sütőben 30 perig sütjük, amíg a tetejen a sajt megolvad és meg is pirul. Frissen tálaljuk.