Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói töltött palacsinta (enchiladas)

Adásban volt: 2014. February 17.
A recepthez tartozó videó
A mexikóiak sós palacsintája az enchiladas. Ebben a változatban a tortilla fűszeres marharaguval van töltve és pikáns paradicsomszószban sajttal van összesütve.
2015. December 29.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 liter paradicsommártás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1, 5 tk római kömény
  • 6 db tortillalap
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor koriander
  • 20 dkg reszelt sajt (kemény juhsajt)
  • 2 golyó mozzarella
  • chiliszósz

  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagyma felét, a két gerezd reszelt fokhagymát, a római köményt és egy teáskanálnyi chilimártást majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Forró olivaolajon megpirítjuk a felaprított hagyma másik felét a reszelt fokhagymával, majd megszórjuk egy kevés római köménnyel.
Hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fehéredésig pirítunk.
Sózzuk, borsozzuk, római köménnyel és friss, aprított korianderrel fűszerezzük. 
A paradicsomszósz harmadát egy tepsibe öntjük.
A tortilla lapokat szintén átkenjük szósszal. Minden tortilla közepére teszünk 2 kanál tejfölt és erre a darált húsos ragut (arányosan eloszlatva a 6 db tortillalapon).
A tortillákat palacsintaszerűen feltekerjük, majd a paradicsommártásos tepsibe egymás mellé a helyezzük őket. Az tetejükre öntjük a megmaradt paradicsomszószt, teszünk rá felkarikázott mozzarellát és megszórjuk reszelt juhsajttal. 200 fokos sütőben 30 perig sütjük, amíg a tetejen a sajt megolvad és meg is pirul. Frissen tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Guacamole, a szuper egészséges avokádókrém

Guacamole, a szuper egészséges avokádókrém

Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű. 5 perc alatt kész, szuper egészséges. Az avokádó különleges, úgyhogy nyugodtan kínálhatjuk vendégeinknek is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!