Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ellenállhatatlan lilakáposzta fasírt

Ez bizony egy húsmentes fasírt, de a finom fűszerezés mindenért kárpótol
2016. November 16.

Hozzávalók

8-10 darabhoz
  • 4 krumpli megpucolva, megfőzve, összetörve,
  • 1 csésze reszelt lilakáposzta
  • ½ teáskanál koriandermag
  • ½ teáskanál köménymag
  • só ízlés szerint
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 1 zöld chili, apróra vágva
  • ¼ teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál vörös chili
  • 1 teáskanál szárított mangópor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. Az olaj kivételével az összes hozzávalót keverjük össze.

2. Osszuk szét a keveréket 8-10 golyóvá.

3. Finoman lapítsuk le a golyókat.

4. Tegyük a gombócokat 1 órára a hűtőbe. (Zsemlemorzsába is hempergethetjük őket.)

5. Öntsünk olajat egy serpenyőbe, és forrósítsuk fel.

6. Süssük a fasírtokat aranybarnára az olajban.

7. A kedvenc chutney-kal tálaljuk.

 

 Forrás: mygingergarlickitchen.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!