Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egyszerű káposztás egytál

Darált marhahússal, paradicsommal
2017. január 9.

Hozzávalók

  • 450g sovány, darált marhahús
  • 2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ½ csésze hagyma, kis kockákra vágva
  • 1 kis fej fehérkáposzta, felvágva
  • 2 konzerv kockázott paradicsom
  • 225g paradicsompüré
  • ½ csésze marha alaplé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben pirítsuk össze a darált húst, a hagymát és a fokhagymát. Addig pirítsuk, amíg a hús morzsásra esik szét, és finoman megbarnul. Szűrőkanállal szedjük ki, a zsírt öntsük ki.

Tegyük vissza a húsos keveréket a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a káposztát, a paradicsomot, a paradicsomszószt, az alaplevet, a cukrot, a sót és a borsot, forraljuk össze.

Fedjük le, vegyük vissza a hőfokot,és 30 perc alatt főzzük puhára a káposztát.

Tálaljuk magában, vagy rizzsel.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges téli csemege: Lilakáposzta és édeskömény saláta vérnaranccsal, aszalt áfonyával, tormás-balzsamecetes öntettel

Egészséges téli csemege: Lilakáposzta és édeskömény saláta vérnaranccsal, aszalt áfonyával, tormás-balzsamecetes öntettel

"Van valami varázslatos abban, amikor nem csak az ízeket, de a színeket is párosítjuk egy fogásban"

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.