
Fotó: shutterstock
Egyszerű káposztás egytál
Darált marhahússal, paradicsommal
2017. January 9.
Hozzávalók
- 450g sovány, darált marhahús
- 2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- ½ csésze hagyma, kis kockákra vágva
- 1 kis fej fehérkáposzta, felvágva
- 2 konzerv kockázott paradicsom
- 225g paradicsompüré
- ½ csésze marha alaplé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál barnacukor
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben pirítsuk össze a darált húst, a hagymát és a fokhagymát. Addig pirítsuk, amíg a hús morzsásra esik szét, és finoman megbarnul. Szűrőkanállal szedjük ki, a zsírt öntsük ki.
Tegyük vissza a húsos keveréket a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a káposztát, a paradicsomot, a paradicsomszószt, az alaplevet, a cukrot, a sót és a borsot, forraljuk össze.
Fedjük le, vegyük vissza a hőfokot,és 30 perc alatt főzzük puhára a káposztát.
Tálaljuk magában, vagy rizzsel.
Megosztom barátaimmal