Egyserpenyős tacotészta
Kevés mosogatás, finom ízek és sok sajt!
2017. February 16.
Hozzávalók
6 főre- 0,45 kg darált marhahús
- ½ csésze hagyma (apróra vágva)
- ½ tk. őrölt fokhagyma
- 2 csésze víz (osztva)
- 1 csésze salsa
- 1 csésze fagyasztott kukorica
- 1 csomag taco fűszerkeverék
- Két bögrényi csőtészta
- 1 csésze taco szósz
- 1,5 csésze reszelt sajt
- opcionális feltét: zöld hagyma, kockázott paradicsom, tejföl, kockázott avokádó
Elkészítés
Egy mély és széles serpenyőben süssük barnára a húst. Szűrjük le róla a zsírt, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, főzzük össze közepesen magas lángon (1 perc). Öntsünk hozzá 1 csésze vizet, a salsa szószt, a kukoricát és a taco fűszerkeveréket. Keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a tésztát (nyersen) és a taco szószt.
Forraljuk fel a serpenyő tartalmát, majd helyezzünk rá fedőt, vegyük takarékra, főzzük 5-7 percig. Öntsük hozzá a második pohár vizet, keverjük át alaposan, majd lefedve főzzük további 5-7 percig. Vegyük le a gázról, szórjuk meg sajttal, a választott feltéttel, tálaljuk azonnal.
Megosztom barátaimmal