Édes-savanyú paradicsomlekvár
Egy kis nyarat csempészhetünk az üvegekbe
2016. December 9. Tegyünk minden hozzávalót egy 2 literes lábosba. Lassan forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot. Főzzük addig, amíg lekvár állagúra sűrűsödik, kb. 3 óra alatt. Öntsük fertőtlenített befőttes üvegekbe. Hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Ha a megtöltött üvegeket 15 percre lobogóan forró vízbe állítjuk, tovább is eltartható.
Forrás: https://food52.com
Hozzávalók
- 1.5 kg paradicsom, nagyobb darabokra vágva
- 1 kis fej hagyma, felvágva
- ½ csésze barna cukor
- 1 ½ csésze kristálycukor
- 1 teáskanál só
- ½ teásaknál koriander
- ¼ teáskanál kömény
- ¼ csésze almaecet
- 1 citrom leve
Elkészítés
Megosztom barátaimmal