Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Édes-savanyú paradicsomlekvár

Egy kis nyarat csempészhetünk az üvegekbe
2016. December 9.

Tegyünk minden hozzávalót egy 2 literes lábosba. Lassan forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot. Főzzük addig, amíg lekvár állagúra sűrűsödik, kb. 3 óra alatt. Öntsük fertőtlenített befőttes üvegekbe. Hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Ha a megtöltött üvegeket 15 percre lobogóan forró vízbe állítjuk, tovább is eltartható.

 

Forrás: https://food52.com

Hozzávalók

  • 1.5 kg paradicsom, nagyobb darabokra vágva
  • 1 kis fej hagyma, felvágva
  • ½ csésze barna cukor
  • 1 ½ csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • ½ teásaknál koriander
  • ¼ teáskanál kömény
  • ¼ csésze almaecet
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!