Édes hajdina reszelt almával
Hozzávalók
- 1 bögre hajdina
- 2,5 bögre mandulatej
- 2 ek. nyírfacukor
- 1 csipet só
- 2 ek. méz
- 2 ek. natúr joghurt
- ½ reszelt alma
Elkészítés
1. A hajdinát alaposan leöblítjük tiszta vízzel, majd egy edénybe feltesszük főni a mandulatejben. Megvárjuk, míg felforr, hozzáadjuk a nyírfacukrot és azután letakarjuk fedővel, majd gyöngyözve forraljuk további 30 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet, majd megsózzuk.
2. Tálaláskor, adagonként 2 evőkanál natúr joghurttal, 2 evőkanál mézzel és reszelt almával tálaljuk.
TIPP: Ha nem szeretnénk, hogy a krumpli megbarnuljon, akkor miután lereszeltük, tegyük citromos vízbe addig, míg nem használjuk fel. Majd a vízből kivéve, szárítsuk meg mielőtt olajba tesszük.