Diós sült paprikakrém
Hozzávalók
4-6 adag- 4 piros kaliforniai paprika
- 3 szelet fehér kenyér
- 2 fokhagyma gerezd
- 2 citrom
- 15 dkg dióbél
- római kömény
- gránátalmaszirup
- tálaláshoz:
- pita
- petrezselyem
Elkészítés
Először – akár 1-2 nappal korábban – előkészítjük a sült paprikákat: a sütőt előmelegítjük a grill vagy a legforróbb fokozatra.
A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk. Egy alufóliával bélelt tepsibe, vágott felükkel lefelé egymás mellé helyezzük őket, és addig sütjük, amíg a héjuk teljesen meg nem feketedik. Ekkor egy jénai tálba vagy jól zárható műanyag dobozba tesszük, amelyet szorosan, lehetőleg légmentesen lezárunk, és 15 percig így pihentetjük. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héját könnyedén le lehet húzni. Az így megtisztított paprikákat hosszú csíkokra vágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk.
A krém elkészítésekor a paprikát, a feldarabolt kenyérszeleteket, a darált diót, olívaolajat és a reszelt citromhéjat az aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és simára pürésítjük.
A végén gránátalmasziruppal és egy kis római köménnyel ízesítjük.