Diós, narancsos sütőtöktorta
Hozzávalók
- 15 dkg sima liszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg nádcukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 2 tk sütőpor
- 15 dkg dió
- 10 szem aszalt sárgabarack
- 4 tojás
- 15dkg olvasztott vaj
- 1 narancs héja
- 50dkg sütőtök, reszelve
- őrölt gyömbér
- fahéj
- szegfűszeg
- szegfűbors
- bors
- Krém:
- 20 dkg light natúr krémsajt
- 1 narancs
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 vaníliarúd
Elkészítés
A sütőtököt megpucoljuk és nyersen lereszeljük. Először a szárazanyagokat összekeverjük: a kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót és a fűszereket: fahéjat, őrölt gyömbért, stb. Egy másik tálban a nedves anyagokat is keverjük össze: a négy tojást a nádcukrot, az olvasztott vajat és egy narancs reszelt héja és a felének a leve, ezeket egy kézi mixerrel egyneműre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sütőtököt. Az elkevert nedves anyagokat a szárazakhoz adjuk. Hozzákeverjük még a feldarabolt sárgabarackot és a durvára vágott diót. Egy kapcsos tortaformát kiolajozunk, kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát.180 C fokon 50 percet – 1 órát sütjük. A míg a torta sül addig elkészítjük a krémet. Natúr krémsajthoz adunk egy kevés vajat, porcukrot, egy kevés narancslét és egy félrúd vanília kikapart magját. Szobahőmérsékleten kikeverjük a krémet, majd hűtőszekrényben visszadermesztjük, majd a kihűlt torta tetejére kenjünk, és megszórjuk durvára aprított dióval.