A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.
Csokoládé mousse
Adásban volt: 2013. May 6.
A recepthez tartozó videó

A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.
2015. October 5.
Hozzávalók
2-3 adag- 20 dkg keserű csokoládé (lehetőség szerint minél jobb minőségű)
- 6 egész tojás
- 2 tojásfehérje
- 1dl tejszín
- csipet só
- opcionális: narancslikőr, kávé
- cukor
Elkészítés
Szétválasztjuk a tojásokat A sárgáját kikeverjük, 4 fehérjét pedig kemény habbá verjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű tejszínt. Belekeverjük a tojássárgáját, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját. Hozzáadjuk a narancslikőrt (opcionális) és külön-külön üvegpoharakba (vagy szufflétálkákba) osztjuk és a hűtőbe tesszük 24 órára (de minimum egy éjszakára). Cukor tényleg nincs benne, de ha valaki édesebben szereti, lehet hozzá tenni.
Megosztom barátaimmal
