Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Egy hosszú séta után a legjobb egy forró, fokhagymás leves.

Cseh fokhagymás krumplileves

Adásban volt: 2015. January 12.
Egy hosszú séta után a legjobb egy forró, fokhagymás leves.
2016. January 3.

Hozzávalók

  • 4-5 krumpli
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg szárított gomba
  • 25 dkg friss champignon gomba
  • 2 sárgarépa
  • víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • petrezselyem

  • bors

Elkészítés

A szárított gombát 20-30 percre forró vízbe áztatjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát. Amint megpárolódott, a vízzel együtt hozzáöntjük a beáztatott gombát. A sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk és az alaphoz adjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amíg a zöldségek párolódnak, előkészítjük a friss gombát. Meghámozzuk és negyedekre vágjuk. 5 perccel a leves elkészülte előtt hozzáadjuk. A végén besűríthetjük étkezési keményítővel és megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel is. 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!