Cseh fokhagymás krumplileves
Adásban volt: 2015. January 12.
Egy hosszú séta után a legjobb egy forró, fokhagymás leves.
2016. January 3.
Hozzávalók
- 4-5 krumpli
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dkg szárított gomba
- 25 dkg friss champignon gomba
- 2 sárgarépa
- víz
- 5 dkg vaj
- 1 ek étkezési keményítő
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés
A szárított gombát 20-30 percre forró vízbe áztatjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát. Amint megpárolódott, a vízzel együtt hozzáöntjük a beáztatott gombát. A sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk és az alaphoz adjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amíg a zöldségek párolódnak, előkészítjük a friss gombát. Meghámozzuk és negyedekre vágjuk. 5 perccel a leves elkészülte előtt hozzáadjuk. A végén besűríthetjük étkezési keményítővel és megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel is.
Megosztom barátaimmal