Citromos marinált édeskömény tonhallal
Adásban volt: 2013. June 6.
A recepthez tartozó videó
A citromban marinált édeskömény, a tonhal, a friss zöld fűszerek, az olívaolaj mind mediterrán hangulatúvá teszi a salátánkat és minket is. Gondolatban újra irány a napsütés, a tenger.
2015. October 8.
Hozzávalók
2-4 fő- 1 nagy édeskömény
- olívaolaj
- 2 citrom
- 1 kis doboz natúr lében eltett tonhal
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Az édesköményt vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, belereszeljük egy citrom héját és a levét is belefacsarjuk. Egy másik citromot kifilézünk, és apróra vágva azt is hozzákeverjük, majd a tonhalat is hozzáadjuk a salátához. Végül egy csokor kaprot és petrezselymet is finomra aprítunk, összekeverjük a salátát. A végén sózzuk, borsozzuk.
Megosztom barátaimmal