Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Burgonya „pizza"

A klasszikus olasz étel kicsit másképp.
2018. June 7.

Mostanában sokan egészségtelenként bélyegzik meg a burgonyafogyasztást, pedig mindössze az elkészítési mód és a többi hozzávaló szabja meg a végeredményt. Zsiradék nélkül, sütőben készítve, zöldségekkel és házi paradicsomszósszal kítűnő választás lehet.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 50 dkg sárga burgonya
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 fej vöröshagyama
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • Friss bazsalikom
  • Himalája só
  • Őrölt bors
  • Csiperkegomba
  • Cukkini
  • Zsírszegény mozzarella sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200ᵒC-ra.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és félbe vágjuk. Sütőpapíral bélelt tepsibe helyezzük a vágott féllel lefelé, majd az előmelegített sütőeben 15 percig sütjük.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. Egy lábasban kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshgymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány levél felaprított bazsalikomlevet és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Alacsony lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük.

A  majdnem átsült burgonyákat kivesszük a sütőből, megkenjük egy-egy evőkanálnyi bazsalikomos paradicsomszósszal, majd feltétként néhány szelet csiperkegombát, cukkinit, paradicsomot és mozzarella sajtot helyezünk rájuk. Visszatesszük a sütőbe és további 12 percig sütjük.

Melegen, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres sajttorta

Epres sajttorta

Igazi szezonális kedvenc Krisztitől.
Gombás-sajtos muffin

Gombás-sajtos muffin

Muffinformába nem csak süteményt, de sós ételeket is tölthetünk! Ez a gyorsan elkészíthető sajtos-gombás változat tökéletes tízórai vagy uzsonna választás.
Vörösáfonyás energiagolyó

Vörösáfonyás energiagolyó

Vannak napok, amikor olyan elfoglaltak vagyunk, hogy még egy normális étkezésre sem jut elég idő. Ilyenkor hasznosak lehetnek ezek az energiagolyók, hiszen könnyen hordozhatóak, néhány falat az egész, és sokáig feltöltenek energiával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!