Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Oreós Baileys-es krémparfé

Különleges desszert az ünnepekre
2016. december 12.

Hozzávalók

3 személyre
  • 15 db Oreo keksz
  • 110g 60%-os csokoládé, nagyobb darabokra vágva
  • ½ csésze tej
  • 2 csésze hideg habtejszín
  • 1/3 csész Baileys
  • ¼ csésze porcukor

Elkészítés

Késes robotgéppel törjük morzsára a kekszet, és tegyük félre. (Ha nincs kéznél robotgép, tegyük egy zacskóba és húsklopfolóval vagy mozsárban törjük össze).

Tegyük az összevágott csokit egy kis tálba. Forrósítsuk fel a tejet, és öntsük a csokira. Hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjük meg. Ha maradnak benne csokidarabok, tegyük a mikroba, és 30 másodpercenként melegítsük, amíg a csoki teljesen elolvad. Olyan folyadékot kapunk, mint a csokis tej. Tegyük félre, és várjuk meg, amíg szoba hőmérsékletűre hűl.

Elektromos habverővel verjük kemény habbá a tejszínt a Baileys-szel és a porcukorral, 5-7 perc alatt.

Osszuk kétfelé a krémet. Az egyik felét felhasználjuk a parféhoz, a másik feléhez lassan keverjük hozzá a csokis keveréket, és nagyon óvatosan forgassuk össze.

Állítsuk össze a parfét: habzsákkal vagy kanállal rétegezzük a krémet és a kekszmorzsát. Csokis krém, krém, kekszmorzsa, majd a krém, újra csoki, és a tetejére a morzsa.

Azonnal tálaljuk. Ha azt szeretnénk, hogy egy kicsit szilárdabb legyen, tálalás előtt még tegyük be a parfét 2-3 órára a hűtőbe.

 

http://homemadehooplah.com/

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mákparfé

Mákparfé

Télen is ehetünk hideg desszertet! Veégh Attila mákparfét készített.
Házi mogyoróvajas oreo keksz

Házi mogyoróvajas oreo keksz

Ráadásul cukormentes!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.