Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Oreós Baileys-es krémparfé

Különleges desszert az ünnepekre
2016. December 12.

Hozzávalók

3 személyre
  • 15 db Oreo keksz
  • 110g 60%-os csokoládé, nagyobb darabokra vágva
  • ½ csésze tej
  • 2 csésze hideg habtejszín
  • 1/3 csész Baileys
  • ¼ csésze porcukor

Elkészítés

Késes robotgéppel törjük morzsára a kekszet, és tegyük félre. (Ha nincs kéznél robotgép, tegyük egy zacskóba és húsklopfolóval vagy mozsárban törjük össze).

Tegyük az összevágott csokit egy kis tálba. Forrósítsuk fel a tejet, és öntsük a csokira. Hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjük meg. Ha maradnak benne csokidarabok, tegyük a mikroba, és 30 másodpercenként melegítsük, amíg a csoki teljesen elolvad. Olyan folyadékot kapunk, mint a csokis tej. Tegyük félre, és várjuk meg, amíg szoba hőmérsékletűre hűl.

Elektromos habverővel verjük kemény habbá a tejszínt a Baileys-szel és a porcukorral, 5-7 perc alatt.

Osszuk kétfelé a krémet. Az egyik felét felhasználjuk a parféhoz, a másik feléhez lassan keverjük hozzá a csokis keveréket, és nagyon óvatosan forgassuk össze.

Állítsuk össze a parfét: habzsákkal vagy kanállal rétegezzük a krémet és a kekszmorzsát. Csokis krém, krém, kekszmorzsa, majd a krém, újra csoki, és a tetejére a morzsa.

Azonnal tálaljuk. Ha azt szeretnénk, hogy egy kicsit szilárdabb legyen, tálalás előtt még tegyük be a parfét 2-3 órára a hűtőbe.

 

http://homemadehooplah.com/

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!