Oreós Baileys-es krémparfé
Hozzávalók
3 személyre- 15 db Oreo keksz
- 110g 60%-os csokoládé, nagyobb darabokra vágva
- ½ csésze tej
- 2 csésze hideg habtejszín
- 1/3 csész Baileys
- ¼ csésze porcukor
Elkészítés
Késes robotgéppel törjük morzsára a kekszet, és tegyük félre. (Ha nincs kéznél robotgép, tegyük egy zacskóba és húsklopfolóval vagy mozsárban törjük össze).
Tegyük az összevágott csokit egy kis tálba. Forrósítsuk fel a tejet, és öntsük a csokira. Hagyjuk állni 2-3 percig, majd keverjük meg. Ha maradnak benne csokidarabok, tegyük a mikroba, és 30 másodpercenként melegítsük, amíg a csoki teljesen elolvad. Olyan folyadékot kapunk, mint a csokis tej. Tegyük félre, és várjuk meg, amíg szoba hőmérsékletűre hűl.
Elektromos habverővel verjük kemény habbá a tejszínt a Baileys-szel és a porcukorral, 5-7 perc alatt.
Osszuk kétfelé a krémet. Az egyik felét felhasználjuk a parféhoz, a másik feléhez lassan keverjük hozzá a csokis keveréket, és nagyon óvatosan forgassuk össze.
Állítsuk össze a parfét: habzsákkal vagy kanállal rétegezzük a krémet és a kekszmorzsát. Csokis krém, krém, kekszmorzsa, majd a krém, újra csoki, és a tetejére a morzsa.
Azonnal tálaljuk. Ha azt szeretnénk, hogy egy kicsit szilárdabb legyen, tálalás előtt még tegyük be a parfét 2-3 órára a hűtőbe.
Chrisy | HomemadeHooplah.com (@homemadehooplah) által közzétett fénykép,
http://homemadehooplah.com/