Aszalt szilvával töltött csirkemell gesztenyés burgonyával
Hozzávalók
- ½ kg bőrös csirkemell
- 25 dkg aszalt szilva
- 25 dkg gesztenye
- ½ kg burgonya
- 10 dkg vaj
- borsócsíra
- só, bors
Elkészítés
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A gesztenyét is megtisztítjuk (vagy már eleve tisztítottat veszünk) és vízben puhára főzzük. Ezután mindkettőt leszűrjük, majd összeöntjük és krumplinyomón áttörjük a vajjal.
A csirkemellet kétféleképpen készítjük el. Az egyiken rajtahagyjuk a csontot és a bőrét, vagyis supreme formában serpenyőben sütjük meg olívaolajon és vajon. Először bőrével lefelé és közben sózzuk, borsozzuk.
A másikról eltávolítjuk a bőrt, a közepébe óvatosan egy késsel beleszúrunk és aszalt szilvával megtöltjük. Egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd sütőben sütjük 180 fokon 40 percig. Mindkettőt felszeleteljük, ráhelyezzük a gesztenyés tört burgonyára és borsócsírával díszítjük. Jó étvágyat