Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.

A köret: kelkáposztás krumplipüré

Adásban volt: 2014. February 5.
A recepthez tartozó videó
A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!
2016. February 16.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • fél fej kelkáposzta
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A kelkáposztát finomra gyaluljuk és forró, vastag falú serpenyőben – vagy wokban – olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt a krumplit leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. 
Hozzákeverjük a vajat, a langyos tejet és a pirított kelkáposztát.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!