A köret: kelkáposztás krumplipüré
Adásban volt: 2014. February 5.
A recepthez tartozó videó
A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!
2016. February 16.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- fél fej kelkáposzta
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A kelkáposztát finomra gyaluljuk és forró, vastag falú serpenyőben – vagy wokban – olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt a krumplit leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
Hozzákeverjük a vajat, a langyos tejet és a pirított kelkáposztát.
Megosztom barátaimmal