Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tatai Robi: dunai csuka brokkoli textúrával - Nyerd meg a recepttel Tatai Robi szakácskönyvét!

2018. September 6.

Tatai Robi, a Séfek séfe győztese az Ízes Élet oldalán a hagyományos magyar ételeket öltözteti új köntösbe. Most a dunai csuka és a brokkoli találkozik a konyhájában. Most pedig meg is nyerheted Tatai Robi szakácskönyvét, és megfőzheted a hagyományos ételeket újragondolva!

Hozzávalók

4 személyre
  • 600 gr. csukafilé
  • Olivaolaj
  • Só, bors
  • 1 lime
  • 500 gr. brokkoli
  • 150 gr. vaj
  • 50 gr. mogyoró
  • 2 szál bazsalikom
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lime

Elkészítés

A Játék:

Robi legutóbb lefőzött mindenkit, mi pedig ezen felbuzdulva kedvet kaptunk egy játékhoz!
Válaszolj helyesen alábbi kérdésünkre jövő hétfőig és legyél Te a szerencsés, aki Tatai Robi legjobb receptjeiből csemegézhet!

Tálaláskor mivel ízesíti Robi a kész fogást?
A: balzsamecettel
B: tartármártással
C: tökmagolajjal

A megoldást az Ízes Élet Facebook oldalán lévő posztba kommentként írhatod be itt.

A játékszabályzatot itt találod.

A recept:

A kifilézett halat beirdaljuk, sózzuk és egy kevés olivaolajon megsütjük a bőrös oldalán.
Mikor átfordítjuk, hozzáadjuk a vajat, fokhagymát és a kakukkfüvet is. Hagyjuk készre sülni a serpenyőben.

A brokkolit megtisztítjuk és rózsáira szedjük.
Sós, cukros vízben felrakjuk főni.
Mikor ressre főtt a brokkoli, kiszedjük a felét, és jeges vízben lehűtjük.
A másik felét leszűrjük,hozzáadjuk a maradék vajat és simára turmixoljuk. Kevés főzőlevet adunk hozzá, hogy egy híg pürét kapjunk.
A brokkoli szárát meghámozzuk és megsavanyítjuk egy kevés borecettel, olivaolajjal, cukorral és sóval.

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, így előjönnek a pörkölt mogyoró igazi ízei -illatai.
Kiszedjük egy papirtörlőre, hagyjuk kihülni és egy robotgép segítségével darabosra zúzzuk.
Bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal és lime reszelt héjával ízesítjük.
Tálaláskor lepirítjuk a félbevágott brokkolikat, hogy megkapják a pörzsanyagot.
Tálaláskor az egészet egy kevés tökmagolajjal ízesítjük.

Nézd meg videón, hogyan készült!

Megosztom barátaimmal
Tatai Robi

Tatai Robi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tatai Robi – Új Ízek Séfje

Tatai Robi – Új Ízek Séfje

Kulináris hagyományok és új ötletek

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!