Tatai Robi: dunai csuka brokkoli textúrával - Nyerd meg a recepttel Tatai Robi szakácskönyvét!
Tatai Robi, a Séfek séfe győztese az Ízes Élet oldalán a hagyományos magyar ételeket öltözteti új köntösbe. Most a dunai csuka és a brokkoli találkozik a konyhájában. Most pedig meg is nyerheted Tatai Robi szakácskönyvét, és megfőzheted a hagyományos ételeket újragondolva!
Hozzávalók
4 személyre- 600 gr. csukafilé
- Olivaolaj
- Só, bors
- 1 lime
- 500 gr. brokkoli
- 150 gr. vaj
- 50 gr. mogyoró
- 2 szál bazsalikom
- 3 szál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lime
Elkészítés
A Játék:
Robi legutóbb lefőzött mindenkit, mi pedig ezen felbuzdulva kedvet kaptunk egy játékhoz!
Válaszolj helyesen alábbi kérdésünkre jövő hétfőig és legyél Te a szerencsés, aki Tatai Robi legjobb receptjeiből csemegézhet!
Tálaláskor mivel ízesíti Robi a kész fogást?
A: balzsamecettel
B: tartármártással
C: tökmagolajjal
A megoldást az Ízes Élet Facebook oldalán lévő posztba kommentként írhatod be itt.
A játékszabályzatot itt találod.
A recept:
A kifilézett halat beirdaljuk, sózzuk és egy kevés olivaolajon megsütjük a bőrös oldalán.
Mikor átfordítjuk, hozzáadjuk a vajat, fokhagymát és a kakukkfüvet is. Hagyjuk készre sülni a serpenyőben.
A brokkolit megtisztítjuk és rózsáira szedjük.
Sós, cukros vízben felrakjuk főni.
Mikor ressre főtt a brokkoli, kiszedjük a felét, és jeges vízben lehűtjük.
A másik felét leszűrjük,hozzáadjuk a maradék vajat és simára turmixoljuk. Kevés főzőlevet adunk hozzá, hogy egy híg pürét kapjunk.
A brokkoli szárát meghámozzuk és megsavanyítjuk egy kevés borecettel, olivaolajjal, cukorral és sóval.
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, így előjönnek a pörkölt mogyoró igazi ízei -illatai.
Kiszedjük egy papirtörlőre, hagyjuk kihülni és egy robotgép segítségével darabosra zúzzuk.
Bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal és lime reszelt héjával ízesítjük.
Tálaláskor lepirítjuk a félbevágott brokkolikat, hogy megkapják a pörzsanyagot.
Tálaláskor az egészet egy kevés tökmagolajjal ízesítjük.
Nézd meg videón, hogyan készült!