Mi a kávétej és miért próbáld ki?
A kávétej Rhode Island állami itala 1993 óta, így ha arra jársz, elkerülhetetlen, hogy találkozz vele. De akik még nem futottak bele, vagy már próbálták, de nem jöttek rá, pontosan micsoda, eláruljuk: szimplán tej kávésziruppal elkeverve. Pont olyan, mint egy pohár csokis tej, csak épp kávés.
Eredete nem pontosan ismert, de az tudható, hogy 1920-as, 1930-as években fontos eleme volt New England étteremkultúrájának. Nem sokkal később a boltok polcait is elérték a szirupok: először az Eclipse, majd az Autocrat. Így született meg a jelenség.
Miért érdemes kipróbálni?
Ha ellenállhatatlannak tartod a frappékat, akkor a kávétej a te asztalod. Íze a kávés fagyihoz hasonló: édes, krémes, enyhén kávés, zéró keserűség. Inkább édes kényeztetés, mint koffeinlöket. Plusz nincs szükség sem kávégépre, sem kávébabra az elkészítéséhez.
forrás: thekitchn.com