Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mi a kávétej és miért próbáld ki?

Nem a tejeskávéra gondolunk, hanem egy teljesen más italra, amire érdemes odafigyelni
2017. February 20.

A kávétej Rhode Island állami itala 1993 óta, így ha arra jársz, elkerülhetetlen, hogy találkozz vele. De akik még nem futottak bele, vagy már próbálták, de nem jöttek rá, pontosan micsoda, eláruljuk: szimplán tej kávésziruppal elkeverve. Pont olyan, mint egy pohár csokis tej, csak épp kávés.

Eredete nem pontosan ismert, de az tudható, hogy 1920-as, 1930-as években fontos eleme volt New England étteremkultúrájának. Nem sokkal később a boltok polcait is elérték a szirupok: először az Eclipse, majd az Autocrat. Így született meg a jelenség.

Miért érdemes kipróbálni?

Ha ellenállhatatlannak tartod a frappékat, akkor a kávétej a te asztalod. Íze a kávés fagyihoz hasonló: édes, krémes, enyhén kávés, zéró keserűség. Inkább édes kényeztetés, mint koffeinlöket. Plusz nincs szükség sem kávégépre, sem kávébabra az elkészítéséhez.

 

forrás: thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!