Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az iskolakezdéssel újra aktuális lesz az uzsonna-kérdés. Az emberiség egyik felének mindig van uzsonnája, a másik felének csak néha vagy soha, utóbbiak pedig roppantul irigylik a többieket. A dobozokról, zacskókról, menő megoldásokról nem is beszélve.

Hol lapul az uzsonna?

Az iskolakezdéssel újra aktuális lesz az uzsonna-kérdés. Az emberiség egyik felének mindig van uzsonnája, a másik felének csak néha vagy soha, utóbbiak pedig roppantul irigylik a többieket. A dobozokról, zacskókról, menő megoldásokról nem is beszélve.
2014. August 31.

Mint minden praktikus használati tárgynál az uzsonna hordozóknál is fontos szempont, hogy a megfelelő anyagból, jól funkcionáló és nem utolsó sorban esztétikus tárgy szülessen. A műfaj lazán értelmezett alapdarabja az egyszerű, tetején behajtogatott papírzacskó tartós kivitelben. Ezek a hordozók különböző textilekből, műanyagból esetleg bőrrel kombinálva készülnek, belülről műanyag béléssel vannak ellátva és a visszahajtott rész és az uzsonna biztonságát patent vagy tépőzár garantálja.

Sokoldalú dobozokuzsi_moben_1

Az ételhordónak is nevezhető doboz verziók az egészen egyszerűtől a sokrekeszes, többfunkciós, esetleg még evőeszközzel is kombinált megoldásokkal dolgoznak. A Yanko Design letisztult formavilágú műanyag doboza többféle betéttel is el van látva, attól függően, milyen állagú ételt viszünk magunkkal. Könnyű hordozni, tisztán tartani, sőt egy csatlakozó segítségével még fel is melegíthetjük benne hőjét vesztett ebédünket.

Játék közben elmajszolomuzsi_pic_1747_2

A gyerekek bizonyára még a csukamájolajas szendvicset is szívesen megennék, ha az étel mellé egy jó játék lehetőségét is felkínálják nekik. Az étkezéssel összekötött szórakoztató ötletek egy csapásra játékidővé varázsolják az uzsonnaidőt ha például egy színes kis vonatba van rejtve az ennivaló. A világ egyik legnépszerűbb építőjátéka a LEGO is piacra dobott már uzsonnás dobozt, egy egyszerű építőelem formájában.

Ne csak egyél, rajzolj is!uzsi_lunch-box

A topdesign kategóriában gyakran már nem csak az alapfunkciót szolgálja egy ételszállító doboz. A Walyou fémtáskája nemcsak letisztult formavilága és sokszínűsége miatt lenyűgöző, de felületére írni vagy rajzolni is lehet. Az aznapi menü mellé napi kreativitással is szolgálhatunk, jegyzeteink, rajzaink színes üzenetét szervírozva az uzsonna mellé.

 

Galéria

Hiányzó mellékletHiányzó mellékletHiányzó mellékletHiányzó mellékletHiányzó mellékletHiányzó melléklet
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, mézes keksz

Fűszeres, mézes keksz

Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli az igazi tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!