Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hatalmas kihívás előtt állunk

Kezdődjön a SuliUzsi küldetés Horvát Sárával és egy 12 éves kiskamasszal
2017. szeptember 1.

Kemény fába vágtuk a fejszénket a szerkesztőségben, pontosabban kolléganőnk, a kiskamasz, tizenkét éves lánya és én. A projekt neve SuliUzsi küldetés, a feladat pedig egyszerű: kreáljak olyan uzsonnákat, amely a pogácsa-kakaós csiga-Nutella háromszögben elveszett, fejlődésben lévő szervezetre jótékony hatással bír, és még finom is. Hát kösz…

Az ötnapos kihívás nem kis dolog, keményen kell dolgoznom azért, hogy egy sulis, napi szinten sportoló kamaszlány, aki legszívesebben mindig popcornt és kakaós csigát uzsonnázna, valahogy megtalálja az útját az egészségesebb, több energiát adó ételek felé. Mindannyian tudjuk, hogy a napi ötszöri étkezés nagyon fontos, de egy iskolásnál eltolódnak az étkezések, és sokszor a tízórainak ki kell húznia egy nagyon is késői ebédig. Kísérleti alanyunk, Liza esetében ez ráadásul kimondottan igaz. Ez járt az eszemben, amikor kitaláltam ezeket az ételeket: laktatók, nem túl radikálisan „egészségesek”, változatosak, és finomak is. Ugyan nem egyenrangú a kettő, de a 2 és 5 éves gyerekemen az összeset leteszteltem, és minden átment a szűrőn. 

IMG_2304_300x400

 

És akkor nézzük a listát, amelyet Liza állított össze. Ő, ha tehetné, az uzsonnás dobozában ezeket vinné magával a suliba:

Hétfő:

málna, kakaós csiga, nutellás mártogatós, áfonya, popcorn.

Kedd:

áfonya, pizzás tekercs, banán, müzli, 

Szerda:

 oreo, rántott húsos szendvics

Csütörtök:

túró rudi és málna, müzli joghurttal

Péntek:

 pizzás melegszendvics,  gyümölcssaláta, popcorn.

Amit biztosan nem kér: sajtos zsömlés szendvics, kovászos uborka, vanília puding. 

Ezzel szemben jön az én listám hétfőtől, élesben. Most pedig, ahogy az angol mondja: fingers crossed, vagyis szorítsatok, hogy jól vizsgázzak!

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!