Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezt a 4 élelmiszert fogyasszuk hetente

Így együnk finomat is, egészségeset is télen
2016. December 7.

Télen sokszor érezhetjük úgy, hogy a testünk sóvárog a C-vitamin után. Ezért is érdemes sok citrusfélét fogyasztani.  Akkor járunk a legjobban, ha nem múlik el úgy hét a téli időszakban, amikor ne ennénk kelkáposztát vagy édesburgonyát. Az édesburgonyát könnyű tárolni, sokáig eláll.

Jöjjön néhány finom tipp a téli hetekre!

Grapefruit

Próbáljuk ki a fűszeres pulykát avokádós-grapefruitos relish-sel. A fűszerektől finom kéreg sül a pulykára, a savanykás relish ügyesen ellenpontozza a hús fűszerességét.

Kelkáposzta

Kelkáposztaleves sertéshússal és fehérbabbal: a kelkáposztából, a fehérbabból és a sovány sertés szűzből gyorsan készíthetünk egy kiadós levest. A pirospaprikától kap egy kis spanyol ihletet, így friss kenyérrel és szeletelt manchego sajttal felülmúlhatatlan.

Narancs

Citrusos-gyömbéres sütemény fűszeres narancskompóttal: ez az olívaolajos sütemény készülhet narancs vagy citromlével, és kap még egy kis citrusos ízt a vele együtt tálalt fűszeres narancskompóttól is. Ez a sütemény másnap még finomabb, addigra az ízek még jobban összehangolódnak.

Édesburgonya

Fűszeres-sült édesburgonya: egyszerűen szórjuk meg ázsiai fűszerkeverékkel az édesburgonyát, majd tegyük be a sütőbe.

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!