Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A sokoldalú zöld turmix

Marton Adrienn így készíti
2016. September 21.

Kezdetben azt sem tudtam elképzelni, hogy egyáltalán a kezembe veszek olyan poharat, amiben zöldséges turmix van. Aztán sokat olvastam a jótékony tulajdonságairól és elkezdtem a gyümölcs turmixaimhoz apránként hozzáadni a zöldségeket is. Egy időnek el kellett telnie (nagyjából 3 hónap), hogy a számban lévő  ízlelőbimbók  ne vágyódjanak a gyümölcscukor után. Mivel ezidő alatt fokozatosan csökkentettem a gyümölcs mennyiségét, így mostanra elértem arra a szintre, hogy magában is imádom a zöldség turmixot. Nemhogy imádom, el sem tudnám képzelni, hogy legalább a héten 3-4 szer a reggelem ne így kezdődjön. Megosztok egy receptet is, amit rendszeresen el szoktam készíteni. (Kezdetben lehet hozzá több almát tenni )

Tudtad-e a zöld turmixról?!

  1. Lúgosítja , tisztítja a szöveteket és közömbösíti az élelmiszerekkel bevitt méreganyagokat.
  2. Rögtön a véráramba jut, ahol vérképzőként működik, így növelheti a vörösvértestek számát. Vértisztító és vérhígító hatású.
  3. Jótékonyan hat a menstruációra.
  4. Javítja a lábak vérkeringését, így enyhíti a visszeresség okozta panaszokat.
  5. Csökkentheti a fáradtságot.

 

Alapszabályok  a zöld turmix fogyasztásánál:

  1. Ha tehetjük, mindig vízzel hígítsuk a zöld turmixot.
  2. Ha fahéjat teszünk hozzá, akkor azzal lassítani tudjuk a zöldségek erjedési folyamatát.
  3. Igyuk éhgyomorra!
  4. Turmixolás után 15 percen belül igyuk meg, ugyanis a benne lévő enzimek az oxigén és a fény hatására csak ennyi ideig fejtik ki jótékony tulajdonságaikat.
  5. Ha tehetjük, akkor elfogyasztás után legalább 2 óráig ne együnk mást, csak vizet igyunk.

 

Recept ötlet 2 személyre:

Aprítsuk össze egy turmixgéppel az összes hozzávalót krémes állagúra, majd öntsük poharakba:

  • 125ml víz
  • 50 g jég
  • 2 db alma
  • 1 közepes kígyó uborka, héját megpucolni, magokat eltávolítani
  • 2 marék bébispenót
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db közepes zellerszár
  • frissen facsart citromlé, ízlés szerint

 

Megjegyzés:

A turmixhoz adható 1 db banán is, természetesen akkor krémesebb, lágyabb lesz az összhatás, emellett több lesz benne a gyümölcscukor és kalóriadúsabb lesz az italunk.

Továbbá, ha valaki édesíteni szeretné a zöldség turmixot, akkor bármilyen bogyós gyümölccsel vagy érett datolyával megteheti.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!