5 profi tipp brownie sütéshez
1. Mindig béleljük ki a tepsit: A brownie-evés jó, a takarítás nem. Megoldás? Mindig béleld ki a tepsit sütőpapírral, vagy alufóliával. Nem csak a takarítás lesz egyszerűbb, de a süti sem tapad le.
2. Turbózzuk fel: Ne féljünk még csokisabbá varázsolni a brownie-t: fehér, ét, tej, mind mehet bele a keverékbe. Bátrabbaknak javasolt a mogyoró, a csokiba mártott kávébab, lekvár, mogyoróvaj, karamellöntet.
3. Használjuk a tűzhelyet: Néha nem elég kibélelni a tepsit ahhoz, hogy ne tapadjanak a sütik – főleg, ha kihűltek, akkor nehezebb őket szépen felszeletelni és tálalni. Takarék lángon melegítsük fel a tepsit, a meleg fellazítja a sütit és könnyebben ki tudjunk venni.
4. Műanyag késsel szeleteljünk: a fancy késeinket tartsuk meg más alkalomra és vágjunk műanyag változattal, melyek felületén tapadásmentes bevonat van.
5. Menekítsük meg a maradékot: Ha megvannak a tökéletes kockáink, ne söpörjük azonnal a kukába a morzsákat. Tegyük légmentesen lezárt dobozba, hiszen fagyira, joghurtra szórva remek feltétek.
Forrás: thekitch.com