Ráspi, Fertőrákos
A karakteres borász, aki mást és máshogy gondol a borról, éttermében sem keresi a kompromisszumokat. Horváth "Ráspi" József konyhája pedig nem a tányérnál, hanem a maga faragta berendezéseknél kezdődik.
Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma
Az apátsághoz zarándokló vándoroknak nem kell nehéz hátizsákban útravalót cipelniük magukkal. A hegy tetején, gasztronómiai élmények is várják. Sőt a Viator Étterem önmagában is megér egy misét.
Walter vendéglő, Perbál
Egy mindig is vendéglátásra berendezkedett, évszázados múltú házban nekirugaszkodtak a békebeli konyhának. Borvacsorák, gasztroesemények, helyi ízek – nem is olvasgattunk tovább, irány Perbál!
Visegrádi Pisztrángos Tavak és Ördögmalom erdei étterem
Létezik egy hely, ahol a vendég – ha kedve tartja – maga fogja ki a halat, amit aztán meg is süttethet. De azok se rettenjenek el, akik csak simán beülnének és rendelnének, természetesen azt is lehet.
Bubba's Water Grill, Budapest
Halak mindenhogy, de leginkább Fish & Chips a Délinél.
Macesz Huszár, Budapest
Kis piros lábosból merheti a húslevet a maceszgombóc alá a vendégsereg a VII. kerületi zsidó bisztróban. A cél egyszerű. Nem kóser, hanem a közép-kelet-európai hagyományokon nyugvó étterem működtetése, ahol fölismerhetők a nagymamák receptjei, de értik a mai vendég igényeit is.
KNRDY, Budapest
Hús, hús és hús jellemzi a kínálatot, a világ minden tájáról, de leginkább Amerikából. Ketten menjünk és véresen kérjük.
Itt vagyok Café & Grill
Ilyen az, amikor a sarki kedvenc tényleg egy sarokra esik, és reggeltől estig van is mit kínálnia.
Spazio Caffé
Kevés hely tud a kora reggeli kávétól a megbízható vacsoráig a vendégek rendelkezésére állni. Itt ezzel és még sok egyébbel is bártan kísérleteznek.
Halkakas halbisztró, Budapest
A halas büfé kiváló intézmény, meg is néztük, hogy milyen az egyik ilyen hely Budapesten. Megyünk majd a többibe is.