Okuyama-no-sushi, Budapest
Érdemes többen mennünk, hogy keresztbekóstolgatással kapjunk képet a komoly halevők körében is nagy tiszteletnek örvendő pince kínálatából.
Komoly duruzsolásokat bármikor elcsíphetünk a kultikus pincében, jellemzően mindig akad valaki, aki a kerti műanyag székeken épp azt ecseteli ebéd- vagy vacsorapartnerének, hogy Közép-Európa legjobb japán éttermében vannak.
A kijelentés részben igaz lehet, viszont enteriőrben inkább büfére számítson a látogató, ne étteremre.
A sima udont (tésztaleves), feldobhatjuk nyers tojással is, a miso pedig nélkülözhetetlen eleme a látogatásnak. Szinte mámoros élményt nyújt a sózott hering grillen sütve.
A sashimik közül pedig kezdőként mondjuk lazacozzunk, később azért a tonhalasat is próbáljuk ki. Az Okuyamában bármikor is járunk, végtelenül kedves pincérnőket találunk, akik a hallgatag mester ellenpontjaként csiripeléssel töltik meg a teret.