Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Luomo, Helsinki

A pontos, hűvös északi konyha helyett számítsunk inkább jóféle őrületre, gasztrohumorra és a helyi lehetőségek mélységes tiszteletére.

Pár utcával volt a nyüzsgő belvárostól, aztán mégiscsak leköltözött a kikötőhöz a finnek egyik leggyorsabb csillaga. A Luomo ugyanis 2009-es nyitásakor alig 9 hónap alatt nyerte el a Michelin-csillagot.
A 46 vendéget leültető étterem tulajdonosa és a séf, a hosszú évek óta mindig az ország legjobbjának választott és a San Pellegrino 50-es listáján is stabilan szereplő Chez Dominique-ból érkezett. Érezhetően a kicsi és saját utáni vágy hajthatta őket a nagyobb üzemből a műhelymunka felé.

Északi őrület

Ha kíváncsiak vagyunk, annál többet tudhatunk meg, hiszen az alapanyagoknak itt lelke van. Legalábbis a készítőiknek mindenképp. Termelőnek és lelőhelynek egyaránt kijár a tisztelet, szívesen mesélnek is róla. Kizárólag 3/5/7 fogás választható, és hetente változik az étlap. Meglepő párosításokkal is találkozhatunk, Ázsia ízei éppúgy fölbukkannak, mint egyes, a francia konyhára jellemző megoldások.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Katariinankatu 1
Telefon:
+358 9 135 7287
Weboldal:
Hétfő:
-
Kedd:
18:00 - 00:00
Szerda:
18:00 - 00:00
Csütörtök:
18:00 - 00:00
Péntek:
18:00 - 00:00
Szombat:
18:00 - 00:00
Vasárnap:
Zárva

Galéria

Hiányzó melléklet

Étterem a foursquare-en

599
Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!