Halkakas halbisztró, Budapest
Sokszor sok helyen beszélnek róla, hogy milyen kevés halat eszik a magyar, és az is hekk meg halászlé. Ezúttal eltekintünk a táblázatoktól és a nemzetközi felmérésektől, csak a tényt rögzítsük, hogy saját táplálkozási szabadságharcunkban valóban érdemes minél több jó halat ennünk, nemcsakhogy szebbek, de még okosabbak is leszünk tőle. A Halkakas szép csendben kinőtt az újszülött korból és elég magabiztosan tipeg, azt adja, amit ígér, és azt is tisztességesen. És nem is hinnénk, mennyien nem jutnak el idáig sem.
Grammonként megnyert csata
Ha jól értjük, akkor a Győri Előre Halászati Termelőszövetkezet Garay téren is működő boltja adja a muníciót, itt pedig étlapot írnak a halak köré. Előételek, halfalatok, főételek, saláták, utcai kaják, valamint szószok és öntetek a jól áttekinthető kínálatban, a vendégtérben pedig matt és pasztell színek, halas dekor, letisztult formák. Mindezeken túl pedig naponta változó ajánlat, szerdai koncertek, kézműves magyar sörök, szörpök és limonádék citromfűtől gyömbérig. Egy halbisztrós látogatással hazafias kötelességeinknek is eleget tehetünk: néhány alkalom után elmondhatjuk, hogy tettünk valamit a magyar statisztikák javulásáért. A Fish&chips pont jó lesz bemelegítésnek, de utána mindenképp halburgerezzünk, majd várjuk ki a napi ajánlatból a halészlét is.