Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A sörtöri-könyvekben egészen biztosan külön fejezetet kap majd a sörboltból zugszentéllyé alakult hely.

Csak a jó sör!, Budapest

A sörtöri-könyvekben egészen biztosan külön fejezetet kap majd a sörboltból zugszentéllyé alakult hely.

A Kertész utcai bázis gyakorlatilag szobaméretű, polcok körbe-körbe és 2-3 asztal. Zarándokhelyhez méltón minden tárgy, kiegészítő, falon vagy a pulton lévő kép a sörről szól.


Kartonok, dobozok, alátétek mindenhol, jóleső zsúfoltságban. A pult mögött a hazai sörforradalom egyik élharcosa, Kővári Gergely tulajdonos, nem mellesleg a Grabanc sörmestere.

Ami a csapon

Csapon mindig más és más sörök találhatók, így is inspirálva a közönséget újabb látogatásra, hiszen ma már nem ritkaság az olyan napközbeni cset vagy telefon, hogy olvastad, hogy ma a Left Hand Wake UP Dead!-et lehet kóstolni? Vagy a Brewdog 5. a.m. Saint-et, a Chimay Tripelt, a Cerna Hora Kvasart.

A sörhöz értők és lelkes érdeklődők e fontos bázisán jó alkalmunk nyílik megfigyelni, hogy a boros világnál is jóval kevésbé finomkodó a sörös bennfentesség. Itt jellemzően komoly férfiak néznek komoly arccal egy-egy korty után, miközben a Kertész utcai miliő is plasztikusan szövődik bele a hangulatba.

Spontán továbbképzés

Láttunk itt már éppen fogadóórát tartó csontkovácsot, homeopata térítőt, vagy mókás, szabadidőruhás asszonytársaságot kacagva békésszentandrási gyümölcsös söröket kóstolni. A vendégsereg amúgy jellemzően mindig nemzetközi, hamar híre megy, ha jóféle, nagy szakértelemmel válogatott készletet tartanak valahol, ráadásul normális áron. Mint ahogy Kővárinak is, aki nem rendez feltétlenül rögtönzött workshopot minden rendelésből, de ha kérdezik, válaszol örömmel.

Take-away

A csapoltakon kívül a polcok is tele, így szinte óhatatlan, hogy ne dobjunk 1-2 üveggel otthonra is valamit a táskába. A magunk részéről Weihenstephaner Vitus-t, Anchor Liberty Ale-t vagy Brewdog Punk IPA-t.

Olyannyira a söröké a főszerep, hogy holmi falatozásra ne számítsunk, ide tényleg csak a sörért jövünk, és amikor azt hisszük, rábukkantunk egy csokoládéra, akkor is kiderül, hogy komlós trüffelt találtunk, méghozzá lime-os ízesítéssel. Ez a CsokszKomló, rágcsáljuk meglepetésre készülve.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
VII. Kertész u. 42-44.
Telefon:
+36 1 950 27 88
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
14:00 - 21:00
Szombat:
14:00 - 21:00
Vasárnap:
Zárva

Egyéb információk

sör sör sör
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!