Alapanyagok
áfonya
Az egyik legegészségesebb gyümölcs. C-vitamin tartalma ugyan elhanyagolható, azonban rendkívül sok antioxidánst és flavonoidot is tartalmaz. Itthon kevés áfonyát fogyasztunk, pedig a legtöbb édességet fel tudjuk dobni vele, és a reggeli müzlinkbe is keverhetjük.
agavé szirup
A mexikói eredetű , édes, ragacsos leve sokféleképpen hasznosítható.
Készülhet vele édesség, bármilyen sült és főtt étel, amiben cukrot használnánk. A reggeli italok édesítőjeként is használható, hiszen jól oldódik, nincs kellemetlen utóíze. Magas fruktóztartalom miatt ugyancsak ártalmas az …
alaplé (hús-/zöldség leves)
A mesterszakácsok szerint a jó konyha alfája és omegája. A húsleves alaplé húsos csontból, aprólékból, zöldségekből és zöldfűszerekből készül és semmiképpen sem olyan markáns ízű mint a húsleves. Elkészítési ideje is rövidebb. Ezzel a természetes anyagokból előállított ételízesítővel számos étel …
alma
Gála, Jonatán, Idared, Jonagold. Golden , Starking, Húsvéti Rozmaring. Ezek a nálunk legismertebb almafajták, de világszerte ezernél is több fajta ismert. Nyersen fogyasztva kitűnő az élettani hatása. Számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, sok jó tulajdonsága mellett serkenti az anyagcserét. A …
1/103