Békebeli kókuszgolyó
Adásban volt: 2013. April 24.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.
2016. January 18.
Hozzávalók
4 adag- 20 dkg keksz
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg aszalt meggy
- 5 dkg keserű kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál só
- 0,5 dl tejszín vagy kókusztej
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál meggylikőr
- 1 evőkanál meggylekvár
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a darált étcsokoládét, ami nem baj, ha egy kicsit darabos. Hozzákeverjük a finomra aprított aszalt meggyet, a keserű kakaóport, a porcukrot és a sót. A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejet vagy a tejszínt, az olvasztott vajat, a meggylikőrt, majd hozzáadjuk a meggylekvárt. Masszává gyúrjuk, és tíz percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A csokoládés masszából teáskanálnyi adagokat dióméretű golyóvá formázunk, és meghempergetjük a pirított kókuszreszelékben. Nyalókapálcikára is tűzhetjük, és úgyis kínálhatjuk.
Megosztom barátaimmal