Halászlé
Adásban volt: 2013. December 16.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.
2013. December 16.
Hozzávalók
- halak (ahány liter annyi kiló vegyes hal, halcsont+ a filék)
- fűszerpaprika
- hagyma
- cseresznye paprika
- só
Elkészítés
A halfejeket, apró halakat, halcsontokat forró vízben feltesszük főni – ahány kiló halunk van, annyi liter vízzel dolgozzunk. Literenként fél fej nagy vagy egy kis fej hagymát felaprítunk, és hozzáadjuk a halléhez, és egy szárított cseresznyepaprikát. Amikor az alaplénk zubogva forr beleteszünk literenként egy-egy csapott evőkanálnyi pirospaprikát, és 40-45 percig forraljuk. Addig a halszeleteket besózzuk. Az elkészült alaplét leszűrjük és beletesszük a halszeleteket, a haltejet és pár perc alatt készre főzzük.
Megosztom barátaimmal