Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval
Friss kelbimbót venni leginkább az őszi, koratéli időszakban tudunk, és csak a friss verzióból lehet igazán roppanós finomságot készíteni. Ez a recept tökéletes köretnek, de akár egészséges nasiként is megállja a helyét.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg kelbimbó
- 2 ek. olívaolaj
- himalája só
- őrölt bors
- parmezán sajt
- 15 dkg natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A kelbimbók végét levágjuk, eltávolítjuk a külső leveleket és kettévágjuk. Egy tálba tesszük, rácsorgatjuk az olívaolajat, megszórjuk sóval és borssal. Alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a kelbimbót úgy, hogy ne kerüljenek egymásra. Ezzel elkerülhetjük, hogy a ropogósra sülés helyett megpárolódjon. Végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal ízlés szerinti mennyiségben.
190 ºC -ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük.
A natúr joghurtot sózzuk, majd összekeverjük fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ezzel tálaljuk az elkészült kelbimbót.