Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Köretnek és egészséges nasinak is ideális.

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Köretnek és egészséges nasinak is ideális.
2018. November 22.

Friss kelbimbót venni leginkább az őszi, koratéli időszakban tudunk, és csak a friss verzióból lehet igazán roppanós finomságot készíteni. Ez a recept tökéletes köretnek, de akár egészséges nasiként is megállja a helyét.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 ek. olívaolaj
  • himalája só
  • őrölt bors
  • parmezán sajt
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A kelbimbók végét levágjuk, eltávolítjuk a külső leveleket és kettévágjuk. Egy tálba tesszük, rácsorgatjuk az olívaolajat, megszórjuk sóval és borssal. Alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a kelbimbót úgy, hogy ne kerüljenek egymásra. Ezzel elkerülhetjük, hogy a ropogósra sülés helyett megpárolódjon. Végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal ízlés szerinti mennyiségben.

190 ºC -ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük.

A natúr joghurtot sózzuk, majd összekeverjük fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ezzel tálaljuk az elkészült kelbimbót.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!