Lassan sült, fűszeres báránycomb
Adásban volt: 2014. April 16.
A lassan sült, fokhagymával tűzdelt, fűszeres báránycomb, valódi ünnepi fogás, amit érdemes kipróbálni.
2014. April 16.
Hozzávalók
- 1 báránycomb
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- Fűszerolaj:
- 1 dl olívaolaj
- 3 cm friss gyömbér
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 1 dl fehérbor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 130C fokra. A báránycombot megtűzdeljük a fokhagymaszeletekkel, alaposan bedörzsüljük sóval. Elkészítjük a fűszerolajat: egy kis edényben összekeverjük az olajat a fűszerekkel és a friss gyömbérrel, majd botmixerrel pépesítjük. Ezt a húsba masszírozzuk. Egy nagy, vastagfalú serpenyőt, vagy tepsit füstölésig hevítünk, hozzáadunk 2 evőkanál olajat, majd a combot minden oldalán körbepirítjuk. Levesszük a tűzről, aláöntünk 1 dl fehérbort, majd fedetlenül a sütőbe tesszük, és kb. 3,5 -4 órán át sütjük, Szeletelés előtt legalább 20 percig pihentetjük.
Megosztom barátaimmal